du och jag är vi

Igår var jag på handlingsrunda med två glada pojkar. Det är himla praktiskt att få hämtning vid dörren när man ska någonstans! Jag köpte ett par tights (eller vad man ska kalla det), ett linne och ett svart diadem med en rosett på. Nöjd! Freddan köpte linser och Jocke köpte något han med. Men jag vette sjutton vad det var alltså, något av plåt. Kanske hade det med ventilation att göra? Hur som helst var det absolut roligt.

Jo jag tränar också faktiskt! Och rider. Och äter... herregud, på veckorna går man och tänker att man äter ju aldrig ute verkligen, men nu har jag nog fyllt den kvoten strax. En dag på MAX, en dag pizza hemma, igår när vi var på stan åt vi lunch på Baan Thai och idag ska jag med familjen på Exotic. En väldigt konstig slump måste jag säga. Kan ju vara så att mina nära och kära har hört min önskan om att äta ute?

Imorgon ska jag och Sofia bege oss till Älvsbyn några dagar för att vara hos farmor och farfar. Det blir nog himla bra!

Idag fick jag besök av min käre Fredrik. Igår insåg vi att vi hade hyrt en film som var 5 timmar och 50 minuter. Vem gör så långa filmer ens? Fattar inte hur vi lyckas hyra en sån film heller. Däremot fick vi ju se Scary movie istället. Jag bekräftar nu att ingen av oss klarar av skräckfilm. Det gör man nog inte när man blir livrädd av att se en parodi. Det blev en fin tofs tycker jag! Fick dock kämpa för att få en glad bild. Men jag är ju så rolig så det är klart att det inte gick att deppa.

Bilen är snart i hamn ska du se, du är bäst!



     


Yeah darling you know

Trevlig dag med Julia igår. Hör och häpna, vi var på lördagsrock i Kulturens hus! Var någon från Julias klass som skulle spela. Sen var vi hemma hos Julia och bara tjattrade på om det ena och det andra, och åt bullar. Dock så hittade hon inte sin telista (Julia leta!!!!!) Hur som helst mysigt att träffa Julia som vanligt.

Pizza @ home sen. Mammis hade kommit sig för att köpa en rund matta till vårat runda vardagsrumsbord. Tumme upp. När något planeras hemma hos oss går det inte fort att verkställa särskilt ofta..

Är ridsugen. Imorgon ska jag göra det som tur är, årets abstinens. En psykolog i mammas läkar(arbets)team hade varit på en föreläsning som konstaterade den stora nyheten: Tjejer som håller på med hästar vill ha makt. Vad ska man säga om det? Det går i alla fall inte att ifrågasätta sitt eget ledarskap för då har hästen tagit över innan du hunnit blinka. Det kan väl vara någonting som hade med det att göra väl? Nä nu ska jag sluta babbla om massa grejs och göra...något vettigare! CIAO!

 



I have lost my illusions
I have drowned in your words
I have left my confusion to a cynical world
I am throwing myself at things I don't understand
Discover enlightenment holding your hand

You make me feel so beautiful
Nowhere else in the world I wanna be
You make me feel so beautiful





Boulevard de la Madeleine

Känns skönt:
*Att ha gjort bort mördarmatteprovet delprov matte C (away away med allt matte snack som har präglat våra liv ett tag)
*Att ha tränat idag, och lyckats klara hoppen dessutom
*Att ha varit hos Loki och promenerat i höst/vinter kvällen
*Att sluta typ 12.30 imorgon (ja jag brukar sluta 17.00 alla andra fredagar)
*Att äta på MAX till middag med Freddis imorgon!

Jag är helt förhäxad av första versen av Insatiable - Darren Hayes. Sitter och lyssnar på verserna hela tiden, herregud jag är nog för trött. Börjar stirra tomt in i datorn, läskigt. Refrängen kunde de väl ändå ha gjort bättre? Jaja, det här är ju faktiskt ingenting jag funderar så mycket på egentligen om jag ska vara ärlig (även om det kanske verkar som det).

Annars har jag läget ganska bra under kontroll just nu inför lovet. Både med det ena, och det andra ;) Har börjat bygga mig en helhetsbild av hur läskig jag ska vara på Halloween. Det kommer bli bra detta! Om bara Larsälv kan ge oss inbjudningskorten någon gång när de har varit så seriösa och gjort dem! 

Nä gud vad hungrig jag är, måste peta i mig något även om det inte känns så lockande.. funderar på att sova strax. Den eviga hösttröttheten är närvarande 24/7 nästan.

Blond lillebror som ska bli hockeyproffs när han blir stor, jag ska bli stadsminister! 



Världens underbaraste och sötaste Loki på höstprommis


WARNING!

Ibland känns allt bara så fruktansvärt tungt. Jag tror jag är för trött helt enkelt. Kan det vara för att jag har garanterat skolans top 10 längsta dagar hela veckan? 

Idag har vi haft markträning i Coop arena. Vad sterilt allt känns, allt är grått. Väggar, golv, tak - rubbet. Förbannat att det redan är så smutsigt på alla golv. Dessutom universums konstigaste combo att det luktar skurmedel överallt! Egentligen skulle vi ju ha varit i Pontus men när jag kom dit, vad var det inte då? Massor med findukade långbord och gubbar och gummor som bar in drickesback efter drickesback. Har ni varit med om att det dukas upp till finmiddag i hallen ni ska träna i? Konstig uppenbarelse. Vad som gör den ännu underligare är att det inte är första gången det händer. Därför återvände vi till våran hemmabas som så många gånger förut har tjänat som extrahall för oss.

Igår var det ny häst i stallet och som vanligt får jag rida den direkt. En riktigt rolig filur som var helt ormig i kroppen "ska vi göra så här? eller såhär? såhär då?" gick inte att gå rakt för att överskottsenergin rök ur öronen på Jupiter. Kul att rida pass igen också!

Nu längtar jag till lovet, fruktansvärt mycket. Dessutom saknar jag Julia, var så länge sen vi sågs nu. Så blir det när alla har en miljon saker att göra varje dag. Halloween i Rutvik på lovet också! Om det är någon som har en  idé om vad man ska klä ut sig till får ni höra av er, annars kokar jag ihop nått själv. Dock så inge mesigt, men inget för läskigt heller. Kan nog bli så att jag kanske är hemma själv den natten, jag bäv(r)ar.

En sista hälsning till Agnes: GET OF MY TRAIN, I am EGGALOT!!!!


dunjackan har åkt fram igen! tumme upp.


CIAO!




Varm choklad

Nu har jag gjort tre träningar. De första två gav mig träningsvärk i röven och hälsenorna. Samt många fall pladask på isen. Det blir bättre hoppas jag, det måste det ju bli!

Saker har börjat försvinna, i söndags försvann mitt fodral till ridhjälmen (hittade det på måndagen sen) och på måndagen försvann mina vantar, eller ja jag glömde dem på biologin så jag och Carro letade reda på dem sen. Annars hade mamma blivit ledsen för jag fick dem av henne samma morgon. I måndags ägnade jag åtskilliga minuter för att leta efter mitt MKU-block så jag höll på att missa bussen. När jag kommer till skåpet så ligger det förbannade blocket som jag har letat i evigheter där.. suck. Det börjar bli så att allt jag kommer ihåg står i kalendern.

Igår var jag och red lektion hos Sylvia. Det är kul att märka själv hur mycket man har utvecklats under tiden man har ridit Dáð (som för övrigt löpte amok i stallet igår, rör inte hennes öron okej?!) Nu när man rider igenom alla hästar, igår hade jag ju Blaer, så märker man hur man får till dem på ett helt annat sätt. Både takt, form, tempon - allt! Är fruktansvärt tacksam för allt Sylvia hjälper och erbjuder mig. Hade inte kunnat rida för en bättre instruktör än henne.

Fredrico har återvänt från skid-glaciärernas place - Österrike. Han joddlade alltså inte ihjäl sig utan återvände med ett armband från, vänta jag måste se... schmuck-art. Vi höll på att skratta ihjäl oss igår(det är fruktansvärt kul och jag hoppas att det inte betyder nått snuskigt) men det är jättefint och matchar min blingiga klocka. JätteMYCKET!

Vi börjar ladda inför julen i vårat gäng. I morse hittade jag Larsälv och Sofia sittandes i korridoren och kollade julsaker på datorn. Åh vad jag längtar!!! Julen är bland det bästa som finns ju. Tänk bara att julbaka och tända ljus och allt. Julkalendrar är beställda på internet av Nathalie Larsälv, Robert undrar nog vad fan hon har för fel. 

Längtar till helgen, behöver ett break från skolveckan nu. Tacos och stretching med Freddan blir himla bra! Tända ljus har han lovat, mys. Även om jag kommer måsta plugga i helgen också. Matteprov matte C någon? Nä tänkte väl inte det.

 CIAO! 



Je ne les vois pas

Fredag igen, efter att ha fixat svenskan med Larsälvan, Sofia och Agnes så slutade jag ändå mycket tidigare än vanligtvis. En tyngd lättade från mitt hjärta efter att ha gjort provet i franska dessutom. Bara att hoppas att resultatet blev så bra som möjligt då.

Om ett tag ska jag göra säsongens första ispass. Tror aldrig jag har varit så här seg med att börja träna. Annars har man ju alltid börjat åka typ i augusti efter sommaruppehållet på några veckor, men i år har jag varit lite dålig. Okej då, hästarna tar som upp en bra bit av min tid men nu ska jag alltså försöka få lite tid över och träna igen. Några träningar i veckan ska jag förhoppningsvis klämma in i alla fall! Blir nice att träffa Sandra igen också, inte att förglömma!

Håret är slingat med röda slingor så det är gjort. Det blev som ändå lite rödare. Men det var nått konstigt för att det blev en del ljusare slingor också förutom de röda. Jag känner mig ganska nöjd hur som helst och det är ju faktiskt viktigast nästan.

Var nyss reklam med snyggsnyggsnygg idol-Ola Svensson på tv. Herregud att det går att vara så snygg.. Som tur är får man ju se honom i Körslaget nu för tiden, tur att han har en manskör så man slipper vara avundsjuk.

Skolfotot lär man väl se lika freak ut som alltid på. Fick se mitt enskilda och min skalle ser helt klotrund och stor ut som vanligt kan jag tala om. Nytt för i år var ju då att man "fick göra fria poser". Vad har de väntat sig, att nån ska ha superposer på lager liksom? Skulle ju ha dragit värsta grejen där då, men det är ju sånt man kommer på så här i efterhand. Dimman av hårspray låg tät runt mina och alla andra bruds huvuden. Det här med de som står och sprayar parfym innan fotot alltså, det syns ju som inte på bilden, hallå?! Det var vad vi kom fram till tillsammans där i gamla Inpuls.

Helgen blir ganska stock med olika saker jag har lovat diverse nära och kära att göra, vara med på och träning till och med, förhoppningsvis blir det riktigt kul också!

Nä nu ska jag snart byta om och åka till ishallen. CIAO!


Landsmän

Vet ni hur man vet att man har tråkigt/börjar bli apatisk vid datorn? Det är när man stöttar upp sin feta skalle i handen och börjar dreggla. Jag fick det just bevisat i verkligheten. 

Det är helt tomt i vårat hur just nu alltså. Mamma är med David till hockeyträningen, Sofia är i Älvsbyn nu och imorgon ska hon till Piteå på länslagsläger, Pappa är i Stockholm för att se NHL-premiären i Globen med bekanta och David är ju då och tränar hockey som vanligt och imorgon ska han på läger i Sundis.

Och Freddan är i Ramsau. Jag känner mig helt förvirrad idag när jag är själv på en fredag. Utan myskväll och utan tacos. Det är otroligt att man lägger till med vanor så lätt, då blir man helt handfallen när man ska bryta mönstret en dag, haha. Det är då man börjar dregla efter ett tag.

Imorgon kommer då Alice i alla fall, blir mysigt. Får se vad vi ska hitta på för skoj. Hon ska då få persenten som jag har köpt till henne!

Nice att jag överlevde orienteringen igår också! Madde+karta=vilse annars så det var ju en glad överraskning. Dock inte så mycket att tänka på kanske när det var runt 1000 pers i skogen samtidigt. Fredrik hämtade mig från Arcus sen när jag höll på att frysa ihjäl för att bussen aldrig kom. Jag hade mina snygga springbyxor, jag lovar de är snyggsnygga på riktigt. På kvällen var det bara att ta ett farväl. Kände mig som på film när nån ska dra ut i krig och kanske aldrig komma tillbaka igen. Tillbaka i verkligheten så skulle han ju i och för sig bara på läger i ett säkert Österrike en vecka.

Idag har varit en underlig dag. Jag och Carro briljerade på franskan i en kvart(samlade lite guldstjärnor där tror jag) och sen for vi till en skog som har brunnit förut och samlade nå växter och grejer, åt där och for hem. Jag och Jossan har ju projektet klart till trean nu. Sugrör i rostfritt stål som ska stickas in i apelsin så har du din prima färskpressade juice i handen. Med tillföljande tillbehör. Piña colada.


På bussen till skolan satt jag och Carro och pratade om lite olika saker så pratade vi om Österrike och Schweiz, så här ungefär:
Carro:-Ja men jag skulle vilja åka till Schweiz
Jag:-Är inte Schweiz ganska likt Österrike?
-Hahahah, Schweiz är ju i Österrike!
-Hahahahah oj då jag är inte så bra på geografi.
Varpå vi skrattar i 10 minuter ungefär.

Sen uppe i skogen berättar vi det för Linnea och Jossan hur dum jag var.
Jag: -Ja men jag trodde ju Schweiz var ett eget land!
Linnea: -Schweiz ÄR ett eget land
Jag och Carro tittar förvirrat på varandra.

Om nu någon vet hur det ligger till egentligen kan ni ju förklara det för mig, för jag är helt vilse inom området just nu!

Ska ta och göra något vettigt nu, CIAO!