solsken express

Detta inlägg är tillägnat herr Fredrik Erixon för all hans positiva anda denna kväll. Egentligen är jag lite småbitter men det gör inget. För idag har solen förgyllt vår dag med sin närvaro och jag slutade skolan klockan 11 efter att ha ätit Twister som vi fick av vår kära mattelärare. Slutet är nära kan jag tala om för mina älskade vänner! Snart är det sommarlov nämligen. Filmen var Disturbia förresten, mitt psyke höll på att rinna ut på golvet mot slutet, det var lite smått psykiskt påfrestande den filmen. Väl hemma så tog jag och smorde in mig med solkääääääm och gick ut. Vill gärna att någon skickar in en förklaring varför jag brände mig fast jag är en av de få som faktist är duktig på att använda det där. Ont som sjutton gör det på hela kroppen, men jag är inte bitter! (joo, men det fick jag inte skriva) Det är bättre än sprutor som sagt! Annars så har jag också varit och tränat, det gick himla bra faktist. Så pass så att jag borde fundera på att skrika ut min glädje, men jag skippar det just nu. Nä, JIPPIIIIIIIEEEEEEEE! Och snart kan jag övningsköra! Var på handledarkursen igår och det var inte så tråkigt som alla sa. HA, man fick en jätte bulle som jag inte orkade äta upp ens. Nu är det dags att börja runda av här, och tacka den glade killen som blir hyllad här idag, Fredrik Erixon alltså, klarar allt - badtunnor, kärlekstrassel, marsipangrisar, solsken, personliga kriser, kartläsare. Står pall i alla väder. En riktigt lirare alltså! Mer sådana åt folket

tbe-sprutor

Herregud, herreguuuuuuuuuuuuuuuud hur denna dagen har varit! Det var dagsverke så vi var lediga idag, eller ja vi skulle städa hemma men det blev stan med julia och carro först. Köpte "stakt blåfärgande" sårspray till hästjäkeln och gula tygskor hittade jag äntligen och ett gult linne. Fast inga avslutningskläder som jag egentligen skulle ha tyvärr..sen när jag hade återvänt hem så tänkte jag gå ut och kratta för att stilla mitt samvete (och för att pappa hade sagt åt mig att göra det) men då säger min otroliga moder att det är dags att åka till vårdcentralen och ta sprutan. Jag hade bävat mig hela dagen kan jag lova. När vi var och hämtade ut det visar det sig att allt inte hade kommit ännu, så det var bara jag och David som kunde stickas i idag. Min kära moder blev lite smått irriterad eftersom hon själv har skrivit ut det också finns det inte där. jaja, David var jätte rädd och blev helt snurrig och sen efter det så ska jag ta sprutan och är skiträdd så när hon har tagit ut nåljävlen och stuckit mig så tänker jag jaha det var ju inte värst. Men då sätter jag mig på stolen och det tjuter som attan och allt blir svart, och där var jag förlorad. Jag visste att det inte skulle gå bra! alla som säger att det inte är nån fara ljuger! Och om en vecka är det samma sak igen, för då är det upprepning av detta underbara skede. Jag är helt seriöst spruträdd till bristningsgräns, och min kära lillebror också. Och Sofia bara stod och tyckte vi är störda. Jag avundas henne.

Ett grattis också till min vän lilla V som blir lite större idag. Som sagt, jag har koll. En applåd för det! 

En tisdag som kändes som en fredag...på sätt och vis

Vilken dag då. Vi gör ingenting alls på de flesta lektionerna nu för tiden, det har liksom börjat avta alltihopa. Visade våra digitala berättelser idag också, min och julias blev rätt bra faktist. Att klass 9B har hållit på med rätt mycket skevt kan vi ju enas om allihopa skulle jag tro. Nått annat som avtar är våran klass, vi var bara 8 stycken på en lektion idag. Många bortresta, sjuka osv. Jaja....

Kom nyss ut ur duschen om det är nån som är intresserad av att veta det, har varit på baletten och sen har vi ju som sagt simmat på pontus. Usch vilket äckligt omklädningsrum! Såg ut att vara gammalt som sjutton och så, blä. Tog en snabbdusch efter och for hem för att kunna duscha mig ren på riktigt (jag tvivlar på att man kunde bli ren där) men det är ju för att de renoverar hela badhuset så. Om ett tag är det Gossip girl så det måste jag såklart se! Och imorgon är jag ledig!!!!!!!! okej, dagsverke så jag får väl städa mitt rum eller nånting, behövs också. Sen kanske jag glider över på stan med Julia och Carro. Vi får väl se, kommer dock att oroa mig hela dagen för den där jävla tbe-sprutan jag skall ta imorgon...herregud jag kommer börja gråta. Sprutor är absolut inte min starka sida. Men det är nog rätt bra att ha om man ska vara i fästinghålen där nere i sommar. Längtar som sjutton.

Också ska jag slänga in en inte allt för somrig bild, fast nog för att isträningarna börjar på sommarlovet också så det blir nog bra, tack och hej!
image12
image13

 

Vårruset

Idag mina kära vänner har det varit dags för vårruset! Eftersom jag är så himla smart så har jag icket sprungit en enda gång innan detta. Jag ville ju bara visa att jag är jag och jag gör som jag alltid brukar och bara springer för att visa att jag har en bra grundkondition. Haha, nog gick det väl okej, tiden var väl absolut inget att hurra för men jag carro och julia joggade på hela tiden iaf i ett hyggligt tempo. Inte så man var helt slutkörd sen men om man hade velat hade det ju gått att kuta på mer. Fick en vacker medalj och massa grejer man kunde äta när vi kom i mål. Dock så insåg jag att jag har det kommande cooper-testet i ett starkt grepp, vilket verkar lovande eftersom jag har slagit vad med en viss segerviss herre att springa mot i sommar sen. Dock så får vi se hur det blir med detta eftersom jag tror att han är rädd om sin stolthet skulle jag tro. Oj då vad kul om jag skulle vinna, tror jag måste slita och tvinga på honom en så kallad duell. HA!

I helgen drack vi en jättegod dricka hemma när vi hade gäster, BERRA BUS. Och shoooooooot vad den var god faktist! haha, lilla berra bus, tänkte bara på vår käre vän Bertil då. haha. Idag fyller pappa år också! Grattis, grattis. Han fick en fin peakskjorta som jag och mamma valt ut så noga tillsammans. Det var väl allt för idag skulle jag tro, nä just det! FAN att inte Perelli kom bättre, vad äre för fel på europa?! men mina favorit ryssar vann ju istället :D nog för att han kan inte sjunga och edvin marton är lite småskev, men jag har ju tävlat till hans musik så, och plushenko är ett svamphuvud och värre diva än zlatan. jaja, men mina favoritryssar som sagt, det kunde ju ha varit värre. imorgon ska jag träna i pontus och sen bada på pontus också, herregud irina och alexander kommer alltid med nya idéer , allsidigt värre!


Motsatser dras till varandra?

Igår klippte min lilla lillasyster sig, okej hon är 13 men vadå då? Det blev så fint så. Jag klippte min lugg igen också så nu kan jag ha lugg och se på samma gång. Helt perfekt, den frisören är så bra faktist.
Denna torsdagen var den första på länge som jag inte har behövt stressa så mycket, och det kändes ju himla skönt om jag ska vara ärlig. Därför kunde jag vara i stallet längre och hade mer tid att lägga ner på Loki. Sista biten var han himla fin, han börjar skärpa sig mer nu. Även om han blir lite småarg ibland, och svettig överallt var han när vi kom tillbaka. Sen var det bara hem och slänga i sig lite mat och byta om och pysa iväg till ishallen och träna. Imorgon är det sista ispasset och sen är det bara massa styrke, teknik, kondition och balett kvar. Åh, just det. Vi ska simma på pontus nästa vecka efter markträningen- varje dag. Men det går bra, konståkningsträningarna är oftast kul. Har sett Perelli på tv nu, hoppas att hon går vidare och vinner alltihop. Skulle vara ganska så glatt det!



Efter att ha fått en fråga på sms igår, eller okej många frågor, så började jag fundera lite. När jag nu har tänkt efter så har jag kommit fram till att jag bara dras till killar som är min motsats, och jag vet inte om det är så bra för det betyder ju att jag inte passar ihop med dem egentligen. Fast jag tror att jag vet varför jag gör det också, för att jag vill inte ha någon som är lik mig själv. Jag blir väl uttråkad då och vill hellre tvinga mig kvar hos de andra för att klara av dem. Vad är det för mening att vara med någon som har det man själv har? Som en magnet som dras mot något olikt, men är inte det okej då? Är det inte lite olika man ska vara? Jag blir helt snurrig i huvudet och jag kommer inte fram till vad som är rätt och fel heller...

image19

image21

image22

En utmärkelse

Igår var det sista ridlektionen innan sommaruppehållet på Sylvias. Ont hade jag i armarna sen pga av Leiknirs damp, han är bara för pigg och stark ibland. Men det var väl ingen katastrof men eftersom jag har varit inne i en sån uppåt kurva hade jag nog större förväntnigar på mig själv. Ägnade hela tiden all koncentration till att få honom i hyfsat tempo och eftergiven, dock så höll mina armar på att gå av när det är tvunget att sitta och plocka fram och tillbaka på en häst som älskar att bita sig fast..jaja, som sagt så var det ju ändå ingen katastrof, det gick hyfsat, och det gick rätt så fort. På ett sätt är det skönt att jag inte kan komma nästa vecka och rida ut på honom, haha. Vädret är ju också förjävligt, jag hade lera upp till knäna och i ansiktet. Hästarna är ju lite smått smutsiga de med kan man ju säga..vädret bör ju skärpa sig nu, hallå det är sommarlov om några veckor och då har jag inte någon önskan om att det ska snöa och vara kallt, inte regna heller. Sol och värme tack!

Denna veckan är väldigt chill känns det som, i skolan håller vi på med nån digital berättelse så jag och julia har ägnat gårdagen och idag till bland annat att springa runt och fotografera, känner på mig att det nog kommer sluta bra detta...man låter ta mig fan helt sjuk när man hör sin röst inspelad på datorn :/ usch! och att spela upp den för andra sen kommer väl bli en trevlig upplevelse då va?

image16

Dagens credd
"Med ett otroligt varierat minspel som är få förunnat lyckades han med det underbara att inte vara stilla och neutral på en enda bild vi tog, skillsen kan ses här uppe på bilden med framåtlutad kropp och ett flin som bländar solen. Därför går dagens cred självklart till allas vår vän Erik Zakariasson. Gratulerar till denna fina utmärkelse!"


den otroliga

idag fick jag en uppenbarelse av att någonting gör jag iallafall rätt, det gjorde ont i hjärtat och jag fick nästan tårar i ögonen när Loki kom galopperande och gnäggande från hagen mot mig (att han sen sladdade så mkt i inbromsningen så han sladdade in i staketet och gick omkull är ju en annan femma) det var idag jag förstod att han innebär lycka på riktigt för mig, även om det bara är en virrig liten islandshäst och som vi bråkar och inte vill göra samma saker alls på ridpassen så ger han sig ju tillslut och blir superfin! hans trav i hagen idag fick mig ju fan att tappa hakan, om han visar den under ryttare så blir det ju perrans! trav med eftergift i hagen löst, jaja. han är helt otrolig. jag kommer väl aldrig sluta förvånas över honom. i veckan har det ju också gått RIKTIGT bra, tölten var bättre än någonsin i torsdags och tro det eller ej men han satte sig på rumpan även om det bara var några korta sekunder då och då. men det kommer, det kommer. helt sjukt att han betyder så mycket för mig, att det går att älska en liten häst så mycket? för ta mig sjutton det gör jag verkligen!


Trevligt värre

Yes, jag börjar om på denna blogg nu då. Igår var vi hos Nathalie Larsälv som fyllde 16 år här för ett par dagar sen. Åt god grillat och sallad som var förbannat stark, lite grässmak på den. Tyvärr så hade hon ju  skippat potatisen så vi fick snällt klara oss utan den, men det gick ju det med! Jag och jullan hade ju bakat tårta på dagen så den var helt elit såklart, doppade jordgubbar i choklad så fingrarna höll på att brännas sönder. Men vad ska man säga? allt för Lasse! rundade av med "jag har aldrig..." även om det vissa stunder gick lite trögt med frågorna så hade det ju sina stunder alltså...jaja. kan ju tillägga att vi körde med vatten. det gick inte som det skulle med vissa grejer men är det ofta någonting i livet går som man har planerat? nä, just det! tog med mig ännu en eva och adam film från Larsälvs place, jag har fått dille på de filmerna. och jag vet att ni tycker jag är helt störd men de äääääär ju så gulliga! Pappa satt och såg hockey när jag kom hem så jag slog mig ner och joinade ett tag innan det blev sängen. nu har jag satt min kära mamma att sy underklänningen till balklänningen åt mig :) ikväll blir det tjejerna och film tror jag. ska till jullan en sväng och hälsa på syskonen Anttila och hennes andra kusiner först, hörde att det skulle vara nån mer men vi får se. Kanske får ut nått vettigt från dem med, vem vet?

image4

Välkommen till min nya blogg!