Jul

God jul! Lite sent men ändå. Kan passa på att säga Gott nytt år nu redan för jag kommer nog inte idas blogga nå mer på detta år iaf.

Sitter med sorg hemma för att jag hellre vill vara hos farmor och farfar i Älvsbyn. Träffa Alice, åka skidor runt berget med farfar och få en mandarin och en halstablett efter halva vägen. Nu är det ju så här att jag visst fick vara kvar om jag vill, men jag måste ju faktiskt hem och städa och ta hand om Loki och rida (kanske imorgon). Alltså kan jag åka dit efter nyår igen.

Julen var som vanligt, bäst. Snäll hade jag tydligen varit i år med när jag fick många julklappar. Eller så är det för att min familj är för snälla och likaså hela släkten. Den del som bestod av pengar ska sparas hur som helst. Hoppas ni tycker att jag är mogen nu! Igår fick jag låna pappas nycklar när jag hade glömt mina vilket även det tyder på att jag kanske håller på att bli stor då.

Under julen lyckades också min kusin trycka sönder en julgranspumla med handen och en stund senare falla baklänges in i granen så han fick barr i röven. Sen var han så orolig att hans mamma skulle visa hans rumpa när de tog bort barren ur brallorna. Deras gran lever ett farligt liv inomhus.

Hur som helst. Hej då.


Lucia

Luciamys med tjejerna i lördags. En trevlig kväll blev det och många lussebullar, juleskum, popcorn, glögg och pepparkakor! Var och gick den årliga luciapromenaden med Loki igår. Den obligatoriska tomteluvan på som vanligt. Han var riktigt glad och studsade och hoppade fast jag sa åt honom att hans ben skulle göra ont om han gjorde så. Men han fräste bara lite åt mig. Bollen på luvan flög hit och dit. 

På kvällen blev det glögg, pepparkakor, choklad och kristyrisering av pepparkakshuset. Till sist vill jag säga tack gode gud för att vi har Statoil på vårat kvarter! Jag har varit där 4 gånger på två dagar nu och panikköpt saker som har blivit glömda i den ordinarie handlingen.

Måndagsshit, här sitter vi på mku:n och håller på med helt andra saker. Ge mig helg nu! I veckan väntas julklappsinköp och träning i stort sett varje dag. Måste få ordning på det där feprogrammet. Kanske hinner jag träffa min kanariefågel Fredrik också. HEjs!



Pistillhotade mördarbin??

*Prosit.. igen. Prosit.. igen. Prosit.. igen


Ungefär så har jag känt det idag. Ett under att jag lyckades redovisa på engelskan utan att nysa. Ännu ett under att FreddiFisk ringde och sa att han håller på att bli lite sjuk. Nähä? Vilken överraskning. Jag undrar vem av oss som är smittospridaren. Väldigt svårt att avgöra när dessa hemska symptom visade sig ungefär samtidigt i båda lägren. 

Ytterligare en sak som jag är lite nöjd över nu är att jag plöjt mig igenom största delen av hemuppgiften vi fick från rättskunskapen. Jag tänkte på lite annat och gick väl på någon smärre autopilot när jag döpte dokumentet till:

Rättskunskapsstafetten. Internationell rätt och stafett tänkte väl min hjärna sig i ett svagt ögonblick var det samma.


Så det kan gå. Igår var en bra dag! Tuffa runt på stan med farmor och farfar och leta julklappar. Helt perfekt kändes det jag lovar. Idag lyckades jag spilla te över hela min kropp, alltså är jag som en svedd liten råtta nu. Ingen respons eller tröst får man från hemmet heller då pappa säger "ja se madde, du är ju då för klantig.."

Jag avslutar nu med ett meddelande till Alice (jag skriver det med tjock text så hon verkligen läser detta) Jag ber ytterst om att du ska pallra dig till skidspåret på lördag! Annars blir jag lika glad som en blöt trasa. puss från din Madde!

Bonde söker fru om 7 minuter cirka, Adios amigos!!


 

 


Snuttis

Sista provet gjort! Fruktansvärt skönt, ska bara klara av alla redovisningar och inlämningar först också. Vi fick kladdkaka och saft på franskan idag, snacka om överraskning. Ikväll har jag varit och tränat också, började med den där julshowen och det kanske går vägen.

Nu sitter jag bara och ser slutet av Lottas jul på Liseberg, lite mysigt ändå. Vill inte att snön ska regna bort! Jag blir inte glad då kan jag tala om!

Tänkte egentligen ringa till min Fredrik, sen kom jag på att han ju är och spelar bandy ikväll. Attans. Imorgon är det ingen engelska så det betyder nog ingen lektion. Ska gå med farmor på stan och handla in lite julklappar istället förhoppningsvis. Måste se ikapp julkalendern kom jag på också. Mhmm, mhmm.

Kännar att jag är himla snurrig nu, om det står helt kocko i detta inlägget vet ni varför. Ska ta mig en dusch tror jag blir bäst ;) Hej då! ♥






6:e December

Dagen har ägnats åt att vara i stallet (där de för övrigt har julpyntat lika mycket som vanligt, verkar som att alla vi tycker lika mycket om julen), var ute med Loki och han skuttade på när vi töltade några steg första gången på jättejätte länge idag. Han verkar tycka det är lajbans att bli riden igen, och dö-tråkigt när man promenerar med honom.

Nyss hade vi en glögg-kväll här hemma med glögg, pepparkakor, tryffel, russin, tända ljus och massa mer hela familjen. Julkänslan börjar komma allt närmare!

Nu är Julia (förhoppningsvis) framme. Väntar på mailet hon sa att hon skulle skicka. Har även pratat med min underbara Alice och vi har börjat med våra planer nu igen. Som ofta involverar stackars oskyldiga människor, men kul har vi då alltid!

Igår såg jag och Freddis Flickan som lekte med elden. Hur var det nu, var han en robot eller hade han ingen känsel? Tyckte den var bättre än den första, och bra faktiskt. Lite läskig dock. Tur att man har någon att blunda mot i såna situationer.


Imorgon är det sista provet innan jul! Måste nog gå och plugga lite MKU nu innan det blir för sent. Även om det inte lockar så mycket. Hej då! :)


PS: pepparkakshuset blev bra! En vägg gick sönder så vi fick göra en ny men annars perfekt.


Julbaket

Jag och Julia hade ju bestämt att vi skulle baka knäck igår. Med lite hjälp från Fredrik också. När vi sitter där och tittar på receptet innan vi skulle handla så säger han att "Bara det inte blir som i sunes jul". Nej nej säger jag och Julia, vi är ju bäst! Sen går jag och Julia till Statoil och köper grädde.

När vi återvänder och ska börja hälla upp 2 deciliter av allt så har vi först lite problem med att mäta upp allt men där efter går allt både smärt och kladdfritt. Vi kokar utan att någon bränner sig, häller ut den på plåt utan problem, ställer ut, hittar formar, rullar bollar och låter dem smälta ner i formarna i ugnen och sen ställer vi ut dem brevid dörren ute för att stelna på plåten ännu en gång. "imponerande" "de blev perfekta" "vi är bäst" var vad vi kände då. Sen är det någon som säger: "Bara inte Carro trampar i dem haha". Tror ni inte att 10 sekunder senare står Carro i dörren med ungefär 10 knäckformar och knäck fastkladdade under skon?? Hon trampade rakt i våran knäckplåt!! Vi lyckades dock rädda ganska så många knäckar, och hoppas att Carro fick bort dem från skon sen haha. Det var nog det roligaste som kunde hända. Det blev som i Sunes jul i alla fall...

Idag ska jag och mamma göra pepparkakshus, tur att Carro är borta och tävlar. Gud nåde den som förstör det! Bättre lycka denna gång.

http://www.youtube.com/watch?v=pU3_pFvL8Lw

skulle lika gärna kunna vara vår familj, klockrent!



4:e December

Nu sitter jag och Carro på hålis och glor. Vi överlevde franskaprovet som tur var. Har suttit och tittat på julkalendern och ätit en mandarin. Jag håller på att svälta ihjäl känner jag. Någon som vet vad det är för mat? Inte det nähä. Den här veckan har varit som en ost - hålig. Vi har haft rätt många hål, vilket ju iofs har varit tur. Annars hade man väl bokstavligt gått in i väggen.

Ikväll blir det att göra något jul-inspirerat med Julia. Som för övrigt drar till varmare breddgrader imorgon, till Syd Afrika om ni vill veta exakt. Hur som helst ska vi förmodligen göra knäck eller något sånt. Blir nog mysigt. Får se om min käre Fredrik tänker komma och gästa oss ett tag (tror han bara vill äta men ändå). Och om Carro kommer och säger hej dåis till Julia. (kanske hon också vill snylta på det vi lyckats med?)




Julshowen, krångligt och jobbigt allt blev nu. Vette sjutton om jag ids vara med alls. Att allt som har att göra med det har blivit så fruktansvärt jobbigt. Kanske far och rider istället då..? Femtielva gånger roligare iaf!


Ännu en till månad sötis


Segt

För det första. Hur svårt får man gör ett prov innan eleverna har rätt att avsätta läraren? Frågar man får man svaret "Nä det är en biologisk fråga". Så låter det ut på natur för er som inte är insatta.
 -KISSA! Det är allt jag har att säga om det.

Nu har jag matvägrat i tre timmar för att jag och pappa kom oöverens om en sak och då blev jag arg. Jag är lite hungrig men jag måste nog tjura ett tag till så pappa kan tjata om att jag ska äta..sen kan jag ge mig.

Ska ta och turna on tvn och se Bonde söker fru strax. Tar nog och pluggar franska samtidigt eftersom jag måste det. I pauserna som Linnea sa. Tar det aldrig slut???? Jag behöver ett jullov fortast möjligt.

Tur att man kan sitta och ha lite lättare på engelskan ibland iaf, idag satt jag, Agnes, Larsälvan och Sofia på translate google och lyssnade på olika ord och meningar. Man får akta sig så man inte börjar prata google-engelska bara.

Nä nu måste jag ju SPRINGA ner till tvn och se, det har ju börjat!!!! Hej då.



 


1:a December

Bra att man har lust att vara aktiv här eller något i den stilen. Jag har ändå gjort ganska mycket, förra veckan hann jag med en del. Bland annat:

*Hoppa Daddan
*Solduscha
*Träna två gånger
*Vara hos Loki
*Rida ut på Daddan
*Vara med Fredrik
*Plugga
*Se på tv

Man behöver då aldrig ha tråkigt när man rider den där hästen. Jag hade en smärre nära-döden-upplevelse genom att hoppa henne. "Nä men jag tror inte hon har hoppat någon gång förut", tack Sylvia det kändes bra. Var som en mask innan hindret och sen hopp på typ tre meter och raketfart från hindret. -Varje gång. Mamma vågade inte titta.

Dock så fick hon fånga in henne i lördags efter att jag och Sofia hade ridit ut och hon lyckades dra och kasta av mig när vi var nära stallet. Hästen kom före ryttaren fram. Ironiskt nog så tittade mamma just ut genom fönstret och såg mig ligga raklång i luften. Du såg ut som en uppochnedvänd skalbagge Madde. Tack mamma.

Igår gick det ju hyfsat bra ändå. Vi red fyrgångs- och töltprogram. Bara det att man inte kan släppa ut henne i hagen då normalt innan hon får för sig att kasta sig bakåt. Bra att hon kan vara normal en enda dag! Not, men det är därför hon är så kul ju.

Idag gick jag upp 07.10 för att se julkalendern (även om jag hade sovmorgon). Den verkar ganska kul ändå. Hur som helst så ska jag se vad som än händer i den. I och med att det är första december så klippte vi också nu målsnöret för att börja hålla på med julgrejer: Välkommen pepparkakshus-bakning, julklappsinköp, önskelistor, jullåtar, lussebullar, glögg, tända ljus osv..