Hey ho jag är fredricooo

Jag överlevde turen med 8 asylsökande killar med lite mer än nöd och näppe igår ändå. Förmodligen det värsta vi vet när de kommer. Man får vara så jäkla arg när de försöker rida förbi och inte lyssnar ett dugg. Daddan var inte så imponerad över dem heller kan man ju säga. Tur att jag inte red först för det hade hon inte pallat. Dock så var hon så snygggggg efter vägen hemåt, så duktig ibland! Och så jäkla snäll nu för tiden virrpannan.

Det enda raka igår kväll var att gå och rida på en bjutter med Fredrik på Marieberg, det var åtminstonde kul när jag inte behövde sitta på det kalla utan på en varm pojkvän. Tur att jag har dig! Fast snart syns vi inte på 4 veckor eller något sånt. Fast först ska vi äta thai, kina, amerikanskt, svenskt eller italienskt. Himla tur att Alice kommer till mig nästa helg! Hon är så efterlängtad så det finns inte. Världens bästa kompis. Hur stor är chansen på en skala att man har världens bästa kompis OCH pojkvän? Helt otroligt, helt otroligt bäst båda två. ♥




Ett klippeliklopp

Idag har varit en extra ordinär dag. Fick ett sms i morse som fick mig att skutta till av glädje, Alice har nämligen fixat ett körkort idag! Grattis gumms, och känner jag dig rätt så gjorde du det med bravur.

Efter skolan fick jag skjuts från hälsans med Fredrik så följde han med mig och fixade lite grejer. Jag säger bara såhär: nått som ska kosta 280 landade på 35 kronor. Glad i hågen gick vi alltså och fikade sen och efter det hem till Domarvägen och hann mysa några timmar innan han drog vidare för att se den där hockeyn.

Då kom jag på att cykeln såklart stod vid busshållplatsen så jag fick gå dit först, och SEN cykla till Loki. Blev en promenad i mörker med taggad häst, men det var kul. Även om jag tror vi båda är mörkrädda..

Imorgon är planerna att äta pizza med brudsen på kvällen och sen får vi se om jag hinner något mer. En fredag utan tacos alltså, hur ska jag klara mig Fredriiiik?

 


Sillidillen

Med Sillen har man en riktig kamp för att travmonstret ska tölta klockrent nu. Vi var nog båda två lika trötta och ja svettiga efter det passet. Men söt är han allt!

Och till det kanske viktigaste idag:
Världens största GRATTIS till världens bästa Alice som har klarat körkortsteorin idag! Nu är det inte så långt kvar till fullbordat körkort, bara lite kvar. Håller tummarna för allt jag kan! Sen ska vi ut och fira med mat, haha.

 




 ♥


And heeeey

Ännu en helg. Varför går det så fort? Man hinner ju inte ens med allt man ska göra nästan. Det kanske är något man kan önska sig av jultomten? Längre helger! Jag menar, han borde ju gilla helg om nån.

Jag hann med att leda tur hos Sylvia i alla fall, och min motvilliga hals höll. Det är skönt när det kommer människor som är trevliga och kul att ha och göra med. Daddan skötte sig förvånansvärt bra som ledarhäst! Bara några småryck ibland. Så duktig så! Loppan var lika galen som vanligt också.

Dessutom hyrde jag och Fredrik Twilight. Som de eftersläntare vi är hade ingen av oss sett den, men nu är det problemet löst! Tyckte den var ganska bra faktiskt, blev dock inte lika galen i den som nästan alla andra verkar vara. Bloggen kommer alltså inte förvandlas till en Twilight-blogg, jag kommer inte bli ett galet fan, och jag är inte kär i Edward Cullen. Så är det, inga men efter filmen här inte.

Just nu är jag mätt, mätt på vindruvor. 
-Här, TA EN VINDRUVA! Ja och sen hade man munnen full i druvor. Jag är ingen papegoja ju.

På tal om djur! Igår när jag övningskörde i mörkret ringde Sofia och pappa började för ett trepartssamtal ni vet? Så jag glömde helt bort hel lyset och pappa med! Vet inte hur många bilar vi mötte och om det körde förbi någon kanske? Har ingen aning om de såg arga ut eller så, jag koncentrerade mig på att förklara för pappa var min lila sidensjal låg. Sen så på vägen mot måttsund kutar två älgar över vägen så jag fick bromsa, och pappa berömde min röntgensyn och allt gick bra men jag blev så rädd att jag blev tårögd nästan. Sen då när vi var framme så hoppar jag ju bara ut och ska öppna luckan bak men då har våran kära bil fått ryck och låser sig när man ska öppna bak. Som tur var hade jag ju lämnat bildörren på vid gavel annars hade pappa kanske fått tillbringa en smärre stund av kvällen hos familjen Erixon också. 

Ja och idag har pappa och Sofia(!) varit i Älvsbyn och slaktat våran ren som vi tydlingen har köpt, så nu är alla frysar proppfulla med renkött. Alltså önskar vi oss inga frysta varor av någon just nu, kommer ni med frusna bullar äter vi upp dem direkt med andra ord!

Nu ska jag fortsätta med vad jag höll på med innan, som om jag kommer ihåg det? Ciao! 

TWILIGHT_NATL_2disc_3Dskew


 

Otålig och ömtålig

Idag: kändes det som att det var en mycket onödig dag. Sovmorgon→Engelska→Hål på flera timmar så jag åkte hem→Gjorde bort fysiken→Rättskunskap i skolan igen→Hem!

Dagens nyheter:
*Jag har ont i öronen. Hört att man ska sätta i en lök i örat eller bomull. Men hur ska jag få in en hel lök? Löken är ju fan större än min hjärna?!
*Klockan i sal 4621 går inte riktigt rätt, sekundvisaren tickar mellan sekundmarkeringarna. Gör detta att klockan sackar nån sekund eller går nån sekund för fort?
*Jag har åkt buss fyra gånger idag.
*Jag har vant mig vid håret lite.
*Rättskunskapsgubben passar att heta Roland.
*Det var kul att rida igår och mina armar fick mjölksyra.
*Engelskaläraren, hon delar ut låga betyg. Be till gud om du vill ha ett jäkla vg verkar det som. Galet, jag tänker inte acceptera ett G, aldrig!


Här kommer lite bilder så ni kan få se håret! Vad tycker ni kluttisar?



Och ikväll är det Idol! Dags för fler idioter att fatta att sång är lika mycket deras grej som det är min. Nada.


Hemma bäst

Kom nyss hem från Peabtravet i Boden där jag, mamma och Sofia har varit och tittat på Midurs regionala tävling. Som jag kunde ha fått vara med på om inte den där jävla Abisko resan kom i vägen så jag inte hann rida på hela veckan. Sofia den klanten tittar väl ner på sina fötter när vi nästan är framme i Boden och säger
-Ooooj, jag har råkat ta på mig dina träskor mamma! Haha, och ja. Hon fick ha på sig dem tills vi kom hem nu, hon hade ju inga andra skor.

Abisko ja, det var väl som Nathalie hade skrivit : allt. Det var ju coolt att se allt där och göra grejerna men annars längtade jag mest hem om jag ska vara ärlig. Var gladast när mamma hämtade mig på bussen och vi for direkt till Loki och gick ut på en promenad med honom. Han fortsätter med sitt projekt lite då och då, att gå och putta mig på rumpan med näsan hela tiden vi går. Det snurrar mellan öronen där.

Igår(när jag tillslut hade fått tag på Julia) så for vi in till stan. Julia skulle byta nån väska och jag skulle hämta min klocka, som såklart inte hade kommit än. Sen träffade vi på Fredrik och gick på Åhléns och fikade. Så himla kul att vara med Julia, vi hade ju lätt tjockaste jackorna av alla + en halsduk/sjal, haha. Dessutom färgade jag håret med en Mycket ljus kopparbrun som skulle visa sig var en Mycket MÖRK kopparbrun. Ärligt talat, inga kommentarer till det. FreddanPeddan fick trösta mig på kvällen genom att hyra en film och mysa.

"okej jag kan göra vad som helst ikväll för att det ska kännas bättre älskling. Städa? Laga mat? Baka? Pussa? Hyra en film och du får välja? :) "  Ja min hjälte tack det kändes mycket bättre♥ Äh, jag ska göra lite slingor sen så blir det nog bra. Det blir snyggt. Hoppas jag.

Så ska jag berätta vad Julia sa när vi var påväg hem till mig tidigare på dagen:
-Jag längtar så mycket tills man får ha dunjacka, en tjock jävla halsduk, mössa och feta vantar! Och det var lite kul för det var exakt vad jag hade sagt kvällen innan till en annan person.

Och nu vill jag ha engelskan skickad till mig så det är fixat. Ingen aning vad jag ska göra nu, gå och prata med Sofia om riksdagen kanske. Som hon har tjatat om hela dagen, nån läxa antagligen. Om någon har missat det: det är höst nu. Hej svejs!


Myskväll

Efter besöket hos bonden igår var det nog inte bara jag som tyckte det luktade ko om jackan, byxorna, händerna, till och med tröjan. Som tur var behövde jag inte sitta på bussen och sprida lukten utan Fredrik kom och hämtade mig, tack för det! Var ju bara att hänga ut kläderna när vi kom hem till honom och använda sig av min extragarderob av allt jag har glömt där.

Lyckades klämma in två filmer under eftermiddagen/kvällen/natten (vad är vad?) den ena var hur som helst Män som hatar kvinnor och den andra The boat that rocked (eller nått sånt?) Så var det ju det här med tacosen och pajen som kan ha bidragit till att jag somnade en liiiten stund men jag tror inte han märkte nå. Män som hatar kvinnorfilmen var ganska obehaglig ändå. Aja, jag stod pall.

Har varit och handlat med mamma på Coop forum idag. All jäkla mat som ska med till Abisko i veckan vet ni. Och jag och mamma letade nån ost jättelänge innan vi tillslut hittade den tack vare mig när jag listade ut att det var get. Sen in till stan för att köpa skor och nu hem igen.

Nu ska jag göra lite matte om jag ids och sen ska jag och F på bio ikväll. Sommaren med Göran, spännanade spännande. Hört att den ska vara bra. Hejs!



Älskar dig! ♥


Spanare som vanligt

Usch vilken äckelregnigdag. I morse hittade jag inte mina skor ens (som jag senare kom på låg bland ridkläderna från igår) och sen var bussen sen och när den väl kom fick jag stå tryckt mot framrutan som en fastslemmad jäkla snigel.

Slutade tidigt idag som tur var. När jag stod och väntade på bussen kändes det som att dagen skulle gå i snigelfart. Då visste jag ju inte ännu att jag några minuter senare skulle vara just en snigel i hetta mot rutan. Efter skolan inhandlade jag ett dystert block som det stod räkna på med Carro innan vi for hemåt igen.

Great news på Domarvägen 20. Sofia har fått tillbaka sin mobil som vara stulna av lodisarna i Gammelstan (vilka annars skulle det vara?!) Kiss vad arg jag har varit/är för att de drar runt på deras skola och bara förstör och snor allt! Snacka om att inte ha ett liv. Jag ska aldrig anställa någon av dem om jag blir chef, de har redan förstört sina liv. Så det så.

Jo jag letar egentligen efter ett block som jag hade skrivit massa engelska i men jag hittar inte. Hur kommer det sig att jag får leta saker varje dag? Minne som en guldfisk var det ja... måste påminna FreddanPeddan om att ta med mina mjukisbrallor som han har snott. Så då var det fixat! Imorgon(?) njaa fredag var det nog kanske..? Hmm. Bra kolla jag har på när pojken skulle komma hem. Måste nog kolla upp det med. Vänta. Fredag ja. Samma dag som vi ska till Eko-bonden ute i tjotta. Då ska vi försöka enas om att hyra en film igen. Brukar ju sluta med att någon av oss sitter väldigt misstänksamma i bilen på väg hem.

Nu måste jag göra lite engelska så jag inte sviker min gruppmedlem. Om jag bara hittar blocket. Åh juste jag har hittat en tröja från weekday som jag villvill ha. Aa okej nu måste jag sluta hatta fram om massa saker. En enda sak till, David kallade mig för niggahhhh förut vilket är mycket märkligt när jag är blond och kritvit i ansiktet. Ärligt så tror jag han bara ville prova ordet ungen. Besynnerligt! ♥

Jag var nog en liten Eko(?)-bonde när jag var liten redan, no problemo i farfars griskätte!
Från vänster: Madde, Blodpudding, Bacon och Makaron (en gång höll en av dem på att äta upp min vante som jag råkade tappa ner i deras mat eller nå, farfar den hjälten fick ut den. Vanten är brukbar än idag)


Va? Vadå?

Går man natur måste man utvecklas till en riktig skogshajkare kan jag tala om. Idag var vi ju då i ett träsk hela dagen och Carro den pärlan paddlade kajaken(?) och tog prover i vattnet åt våran grupp så duktigt så. Annars så fångade vi en spindel och konserverade den i lite sprit i en burk. Undrar om det var BossebildoktornKristers egenfifflade kanske? Hur som så var det en lugn dag ute i träsket med kakor och baguetter och gud vet allt.

Farmor och farfar har varit här och skött om oss när mamma nu är i Lund i veckan. Som vanligt tvättar pappa enbart sina egna kläder, och det utan att fråga någon annan om vi möjligtvis ska tvätta något. Men med farmors hjälp har det alltså inte brakat samman i samma anda som det romerska imperiet föll ihop. Farmor och farfar hämtade också mig från skolan igår så jag och Sofia skulle hinna till ridningen. Utruligt nog hittade vi dit, är det någon väg jag faktiskt kan trots mitt förskräckliga lokalsinne så är det då vägen till Sylvia!

Och nyheterna från stallet:
*Daddan var snäll och hyfsat normal för en gångs skull.
*Sylvia frågade om jag ville låna någon häst av henne och tävla på. (PERFEKT!)
*Carin som rider i min grupp frågade om jag ville åka med henne dit på söndagar så hon får lite sällskap ibland. (PERFEKT då får jag rida ännu en dag)

Och mamma tyckte om det här:
Jätte bra, det skulle ju vara helt perfekt Madde!
Det löser som många av våra problem och det vi har funderat på hur vi ska lösa. Jag känner mig helt glad nu, och imorgon slutar jag tidigt! Tack!

Nu ska jag gå ner och prata lite med pappis ett tag. CIAO!