GOD JUL!

Eter att ha packat och fixat allt möjligt tills vi ska åka till Älvsbyn imorgon ska jag nu snart gå ner och äta lite risgrynsgröt tror jag, eller nått annat som jag blir sugen på. Just de, jag åkte pulka och sånt i backen med Sofia och David idag, kuligt!

Imorgon är det julafton!
Bästa dagen på året tror jag, längtar så mycket! Det är samma känsla varje år. Att gå i kyrkan på förmiddagen och vara med släkten, och julbordet! Jag älskar det :) Nu ska jag ta mina fina svart- och vitmönstrade ljuslyktor och fortsätta titta på Bingolottos uppesittarkväll med resten av familjen. Men innan det ska jag bara önska alla mina vänner en riktigt GOD JUL! Puss på er! //Madeleine
   
 
  










SYNT

Det snöade igår!!! Fattar ni?! Jag tittade ut och plötsligt snöade det vita flingor! Väderguden hade fel, synd för den liksom. En till som drog en luring på er i förra inlägget var jag, uppesittarkvällen är den 23/12 (jag är lite förvirrad, synt)

Annars hade jag en väldigt trevlig gårdag måste jag säga. Pappa hade ju hjärnan med sig när han en kvart innan han skulle fara till stan med Sofia kom på att han ville ha med mig också. Så han väckte mig med de vänliga orden vakna du har en kvart på dig! Danke pappa, fixar jag det. När vi kom till stan klockan 10 typ fanns det inte många kluttar vakna. Var skönt att bara kunna gå utan att det var tjock tjockt av julklappsjägare.
De slog till när vi var klara nämligen. var det tjockt. Men jag var glad att jag följde för jag träffade Alice på Stadium! Åh vad jag saknar henne, tur att det är jul snart så vi ses och kan prata om allt möjligt, sånt där personligt hemligt ni vet? Haha. Sant ju.

Hemma slog vi in alla julklappar och jag och Sofia åt risgrynsgröt och hade det kul när alla andra var och kollade på Davids hockey. Dessutom kom ju grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrabben förbi. Jo det var kuligt, dock så utnyttjas han hårt hemma hos oss :

  • Bära soffa uppför trapporna
  • Pynta julgran
  • Spela games med Sofia och David

Kul va?
Gissa vem som ska göra soldusch?! Jo jag :D Bara för att jag fick det i julklapp av den pojken, tack så mycket! Känns rätt tufft. Tror det blir som köpes, eller vad säger du? haha. En sak är då säkert, hans tröja passade och den satt - som han sa själv, som köpes (jag gråter snart av skratt, bäst jag avslutar detta inlägget nu)

Ska och träna snart så, Adios, eh CIAO... PS: Loki var jätte jätte jätte jätte fin idag! DS...♥

:)

icket våran gran



I love JUL

Första hela dagen på jullovet! Efter att ha fått morgonens första sms av just Carro blidde jag ännu gladare! God morgon Madde ;) har du njutit av våran första lovmorgon? stod det bland annat. Jajjemän att jag hade!! Sen tog jag och hon bussen in till stan för att luncha med de andra. Eftersom vi gillar att äta så blev det inte Baan Thai som det var tänkt från början (hallå, de har bara 5 varmrätter på buféen - Exotic har 8+efterrätt!) Alltså blev det en riktigt god och trevlig lunch på Exotic! Och som sagt var, äta kan vi!

Efter det gick jag och Agnes och fixade lite diverse saker på stan och sa God jul till allihopa. Även om jag gissar att det blir många god jul sms på julafton (?)  Man har så trevliga vänner. Sen kom jag på att jag inte hade sagt God jul till Carro. Men som tur var så kommer hon förmodligen, eller så kommer jag vi får se. Vi ska iaf, tror jag, se Grinchen på måndag! Grinchen är bäst på julen!! (Jag lovar att hålla dig i handen om du blir rädd Carro.) Åh, just det! Jag har fixat samtliga julklappar nu! Lyllo mig


JAG TIPSAR = MADDES TIPS = follow me

  •  Imorgon-Lördag = Uppesittarkväll på bingolotto (nån jag inte har sagt det 100 gånger till under veckan?)
  • 11.10 på måndag = Grinchen på kanal 5 

 Ja, allt för idag det! Nu ska jag och träna snart. Adios Amigos, eh CIAO!

 se och njut allt övrigt
syrran och jag ägerDagens kläder man drog på sig,snitsigt va?


JULLOV!!!!!!

Vilken galen dag det har varit idag! På nått sätt iaf. Om jag säger så här: idag fick klass NV1D jullov! Kanske var det det som gynnade dagens händelser? Att det bubblade inom oss som sockerdricka, eller det där pirret man kan få av lite allt möjligt ni vet? Efter kemiprovet blev allt så himla skönt bara! M-M-MMmmmm... På franskan satt vi och lyssnade (?) på nån CD där en gumma eller vad det nu var för människa berättade om den franska julen och sjöng julsånger (tror jag, fast vad vet  jag, Carro och Larsälv om det egentligen?) Då på franskan var jag ganska lycklig redan då, för att...

jag fick en julklapp av Nathalie Larsälv idag!!! Det var inte mindre än ett klistermärke på en lockig Ola Svensson!
Den pryder nu och föralltid mitt penngrejs. Tack Larsälv, du är gud!!!!
Här med var ju dagen iofs redan fulländad men samtidigt framkom det att hennes Q(k?) på datorn, alltså knappen Q på tangentbordet inte satt fast. Jo, och gissa varför?
-Jo, hon hade tappat kemiboken på datorn igår. Haha, pucko. Men det är väl som vissa säger, det man inte har i huvudet får man ha i Ben....Q. JA ni fattar vinken? Det blev att gå till rekord råttan Ralf för henne, om hon inte ska ha en löst hängande Q alltså. Fast det ska hon, iaf över jullovet.  Osis.

På tal om kemiprovet idag, jag hoppas att jag hade koll på alla kluttar och bokstäver och formler och bindningar och vad som är vad och...hela faderuttan. Fast jag vet tyvärr att jag gick torsk på några saker tyvärr (förlåt mamma). Jag undrar om jag ska berätta vad som skedde under provet. Jag satt brevid Carro med en gigantisk skärm mellan oss och på min högra sida satt Oskar. Jag råkade(lovar råkade) se att han hade skrivit oxidjon på ett visst sätt, och jag trodde jag var så smart så jag tänkte HA! Där får han allt fel den jäveln! Mycket belåten skrev jag mitt jävla OH-, fråga mig ej hur jag kom och tänka på att det skulle vara OH, men så skrev jag...tyvärr :( Där gick jag allt torsk på rödbetan. Han kanske är så smart som det sägs...fan. Osis.

Äh, imorgon är det jullov på riktigt för oss! Då ska jag ta mig in till stan för att luncha med älsklings tjejorna, åh juste, skulle vara nå andra från klassen också ;P HEheeeee....mitt elaka flin kom fram nu, skoja bara. De duger de med! Blir nog mys. Jaja, hej hopp allihopps!!

Snyggaste killen i världeeen?! Jag vet att ni håller med! Olalalalaaaaaaaaaaaaa

Kolla Larsälvs blogg förresten -> www.nnnat.blogg.se
(kan ju vara värt att göra så här efter infon)

JUL=KUL

Det är inte så långt kvar tills det är jul nu!!! Åh, jag älskar julen.. julkalender, pepparkashus, knäck och julklappar bland annat. Dessutom julshowen som vi hade med konståkningen i helgen. Det gick väl rätt bra tror jag, jäkla ballong till att krångla lite bara. De ryska teamåkarna var lätt det bästa jag har sett någonsin!! Coolt så det bara stänker om det :D Haha, jag och Sandra var ju med i NSD som clowner också, snyggt alltså.. Jag och Sofia drog på oss tomtemössa och glitter (på både oss och Nellie och Loki) Loki var så söt!!! Med tomteluva och allt. Han blev ruskigt glad när mamma gav honom äpplen och morötter när vi hade ridit hem. Dock så höll han på att äta upp granrisbockens svans med ljusslinga och allt på gården. Samt var han på väg att gå in våran hall, och sen avslutade han med att sätta ner hela huvudet i en snöhög! Ibland undrar man hur den hästen är gjord, haha. 

Idag börjar jag 13.00 med nån julshow på skolan och sen har jag endast idrott då man får välja vad man ska göra! Skönt, och sen äre prov imorgon och efter det på fredagen blir det jullov!!!!!!! Jag längtar mest av allt...

    Bäst att passa svansen...   Världens sötaste!!    Sofia och Nellie
     Loki efter att ha doppat huvudet i snön    Lokis premiär på Domarvägen

Jag är Ipren den intelligenta värktabletten

Idag äre kallt igen! Sist jag kollade var det -15 grader i vårt kära Gammelstad. Idag har jag varit och ridit Loki och han hade inte ätit nått imorse så det var bara att hälla allt i en hink och gå ut till nått som kunde likna en häst med frost över hela pälsen och ge honom frukost klockan 12. Tror inte det skadar honom men ändå. Därför fick jag vänta en timme extra nästan innan jag kunde rida. Men han hade fart :) Världens bästa pluttis!

Jaja, sen var det träning direkt. Hade 5 min på mig att äta och dra till ishallen. Grattis. Iaf så gick träningen rätt bra måste jag säga, tack för det!

I helgen så har jag gjort detta: jag har varit på stan i lördags med mamma i 5 timmar typ och handlat julklappar. Vi var till och med en sväng på vårdcentralen för mamma skulle lägga om nått sår. Och tror ni inte hon känner varenda doktor och så där? Vad gör man när man har en mamma som är läkare och en pappa som är egen företagare? Jo, står och väntar medans de pratar med alla människor som kan tänkas infinna sig där, kontakter hit och dit. Jaja...sen kom grabben när jag väl tog mig hem och någon i min familj hade fixat glöggen så det var mys :) OCH imorgon är jag LEDIG!! utan att ha behövt vara på öppethus en enda sekund :D jag är hur glad som helst för det, bara så ni vet. Har så jävla ont i kroppen alltså, det är bara att knapra ipren och längta tills denna jävla veckan är över...tack för att jag får vara ledig en dag extra då.  Nej nu blir jag helt känslosam, vad gör dessa muppar i Älvsbyn? Kom hit nu! Och sen ska jag gratulera alla mina kära nära till era framgångar i helgen! Grattis :) Skidor och badmintonracket och grejer, ni äger ju allt :D

Men klart ni gör, ni har ju mig som supporter! ;D

Ännu en dag

Idag - ska jag berätta för er att jag dissar slask väder. Av rätt många anledningar egentligen. Men en av de största är att det blir så halt ute :S Fråga bara mig, och Loki skulle nog också hålla med om att det är svårt att hålla sig på benen trots sina broddar på hovarna. Iofs så var nog dagens händelse kanske lite av mitt fel, eftersom jag tvingade honom att trava på en minivolt så han halkade och satte sig på röven. Ibland är inte min hjärna i bästa skick, och vad jag tänkte på när jag bestämde att träna trav på volt med en häst som har tölt som starkaste gångart i snöslaskhalka vet jag inte alls... hur som helst blev jag asrädd (kändes som i somras när vi gick omkull och Loki var skadad hur länge som helst) dessutom har jag inga pengar på mobilen. Som tur var så tog han sig upp och... han var okej! Blev något glad när han började springa innan jag hade hunnit hoppa upp i sadeln igen :D  Sen tränade vi tölt istället med ökningar och samling och sånt och han var så fin vissa stunder skruttisen, Söta älsklingshäst. Även fast han är tjock.

Idag tänker jag lite extra på Carro och hoppas att det inte är allt för tungt för henne, att det ska komma att kännas lite lättare en dag. Och att livet kan gå vidare utan ett allt för stort hål. Hur som helst så tänker vi på dig -v-

Världens bästa


1:a December

Åh, nu börjar det ändå närma sig! Kan berätta att jag gick och lade mig en kvart tidigare igår än jag brukar eftersom jag visste att jag skulle upp en kvart tidigare för att hinna se julkalendern såklart. Haha, måste säga att jag var pigg som sjutton och att årets julkalender var rätt kul så ni vet. :D  Kanske är det som vi konstaterade i helgen att jag har ramlat ner på isen för många gångar och fått lite lösa saker i skallen, men julen är bäst! Och Larsälvs imitation på hackspetten på julafton var riktigt kul idag, var så man fällde en tår av glädje! Har det inspelat på mobilen så om någon är intresserad så spelar jag ju upp den!! Idag var det sista lektionen innan juluppehållet på Sylvias så vi red ut och sprutade snö i skogen, fullt ös medvetslös. Förresten var fredagen mys hos Larsälvs, baka lussebullar(gigantiska) och dricka julmust och glögg + pepparkakor PLUS tjejorna. Det kunde ju inte sluta annat än bra va?
   

Igår så julpyntade jag och Sofia i stallet! Hängde upp lite glitter och sånt, var jättemysigt som vanligt. Fast man blev rätt blöt efter att ha varit ute och ridit i snöstorm innan, ändå duktiga hästar och jätte skoj att bara gasa gärnet med Loki i snön! Han såg ut som en sjöblöt liten råtta sen, haha. Efteråt hade jag träning också och jag och Sandra tränade till julshowen tills videokameran la av ett tag för den blev för kall, var nästan lite panik i våra ögon där kan jag tala om! Hemma drack vi glögg hela familjen och åt lussebullar och pepparkakor. Å, juste i lördags hängde vi upp julgardiner, julstjärnor i fönstren och några ljusstakar. Var så mysigt att tända första adventsljuset på söndagen och mamma läste dikten som vanligt.  Jag har nu räknat ut att jag har ätit lussebullar 4 dagar i rad och druckit glögg fredag, söndag och idag. Tur att jag rör på mig så det är nog ingen större fara hoppas jag. Men nu ska jag allvarligt ta och skärpa mig...tror jag. Hihi, nej nu får ni lite bilder att skåda dagen till ära!

   Sofia i pyntartagen